< Terug naar de homepage English

Werken met passie - sociaal ondernemen in de praktijk

Het is de bedoeling dat de komende jaren tenminste 125.000 mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een baan krijgen bij bedrijven of bij de overheid. Daarnaast zijn er nog honderdduizenden mensen naarstig op zoek naar een baan. 


Bert Jongen constateert dat er nog veel vooroordelen, koudwatervrees en onbegrip leven over het werken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd is de praktijk weerbarstiger dan de theorie. 

In “Werken met passie” belicht hij 25 bedrijven en organisaties die ervaring hebben met het werken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het boek geeft een veelzijdig beeld van hoe mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt werken. Jongeren die hun opleiding niet hebben afgemaakt, mensen met het syndroom van Down die in een lunchroom werken, mensen met autisme die uitstekende computerspecialisten zijn of senioren die als taxichauffeur een bijdrage leveren aan een beter milieu. Van hun ervaringen, valkuilen,tips en openhartigheid kunnen anderen leren. Dit boek is een handige wegwijzer op het gebied van sociaal ondernemen. 

Bert Jongen (1956) werd geboren met een lichte lichamelijke beperking en is freelance journalist. Hij schreef onder andere voor Dagblad De Limburger en het Financieele Dagblad. Eerder publiceerde hij "Onbeperkt succesvol: leven met een handicap" waarin (on)bekende Nederlanders met een fysieke beperking hun verhaal vertellen.


ISBN 9789491197383

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer