< Terug naar de homepage English

Werkgevers helpen 31 schoolverlaters aan diploma

Het is geen geheim dat jongeren op dit moment moeilijk aan de bak komen. Laat staan dat je geen diplomaSander en JimDe Jonge Krijgers; Sander en Jim hebt. Deze jongeren zijn extra kwetsbaar. Regio Rijnmond Zuid-Oost telt op dit moment ruim 1.000 voortijdig schoolverlaters, die wel werk hebben maar maar geen startkwalificatie. Als zij hun baan kwijtraken zijn ze extra kwetsbaar. Daarom heeft de  Jonge Krijger, een projectbureau voor jongeren, werk en scholing, het project ‘Get Qualified’ in het leven geroepen. Hiermee stimuleert de Jonge Krijger werkgevers, om deze jongeren te helpen alsnog een diploma te halen. Start Foundation financiert het project en wil daarmee de arbeidsmarktpositie van deze jongeren versterken.


Daad en doel

Tot nu toe is voor 76 jongeren en werkgevers een adviestraject gestart. Hiervan zijn er 31 succesvol afgerond. Kortom: deze jongeren volgen nu een passende opleiding naast hun werk. Voor de overige trajecten is het team nog druk in de weer om samen met de jongeren en hun werkgevers de juiste opleiding te vinden. Én er is nog ruimte voor nieuwe instroom! De doelstelling is dat in december 2013, 80 jongeren met hulp van Get Qualified een geschikte opleiding hebben gevonden.


Aantrekkelijk voor werkgever

Voor de werkgever zijn er namelijk een aantal voordelen: het personeel is op deze manier te vormen naar bedrijfswensen, men doet aan MVO en er zijn financiële tegemoetkomingen die het aantrekkelijk maken. Het bedrijf kan de jongere gewoon in dienst houden en via een leerwerktraject (het zogenoemde BBL-traject) toch bijdragen aan de individuele ontwikkeling van deze jongere.

 

Aanmelden en informatie

De Jonge Krijger is doorlopend op zoek jongeren die nu aan het werk zijn zonder diploma en die willen investeren in hun toekomst. Aanmelden - kan door werkgevers of de jongeren zelf - via info [apenstaartje] jongekrijger.nl
 


Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer