< Terug naar de homepage English

Werkgeverscongres Autisme op de werkvloer

Vandaag is de Wereld Autisme Dag. In dit kader vindt op het hoofdkantoor van NS in Utrecht het Autismeweekwerkgeverscongres 'Autisme op de werkvloer: winst voor iedereen' plaats. Zeker met het oog op de Participatiewet en het quotum een actueel onderwerp. Werkgevers, opleiders en mensen met autisme geven een helder en realistisch beeld van autisme op de werkvloer. Centraal staat de vraag hoe het voor werkgevers (zakelijk) aantrekkelijk kan worden om bijzondere werknemers een goede werkplek te bieden.

 

Om veel verschillende redenen willen werkgevers inclusief ondernemen, ruimte maken voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat kan zijn uit maatschappelijke betrokkenheid, vanwege cao-afspraken, vooruitlopend op de aangekondigde Participatiewet of om de krapte op hun arbeidsmarkt voor te blijven. Doel het werkgeverscongres is dat ondernemers, opleiders en ervaringsdeskundigen op het congres ontdekken hoe bedrijven meer profijt kunnen hebben van werknemers met autisme. Deze veelal goed opgeleide mensen (MBO+, HBO) zijn door hun andere talenten juist erg geschikt voor bepaalde functies en taken.

 

De Normaalste Zaak, het werkgeversnetwerk dat waarvan werkgeversvereniging AWVN en Start Foundation mede-initiatiefnemers zijn, participeren samen met Vanuit Autisme Bekeken, NS, Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds in dit congres. Daarnaast is Start Foundation een van de initiatiefnemers van het programma Autisme en Werk.

 

Zie ook www.autismeweek.nl.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer