< Terug naar de homepage English

Werkloze jongeren sleutelen aan oude Eendjes en hun toekomst

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Werkloze jongeren sleutelen aan oude Eendjes en hun toekomst

Een vrouw rijdt in een opgeknapte gele eend door 2CV4U. Het logo van 2CV4U prijkt op de auto.Een opgeknapte eend door 2CV4UEx-ict-baas Peter Paul Mastboom is met een krediet van Start Foundation een ‘Eendenopknapservice’ in Erlecom begonnen. Werkloze jongeren krijgen er een zetje in de rug.

Mastboom was ooit directeur van een ict-bedrijf in Eindhoven. Verkocht de boel. Zocht een 2CV om op te knappen, uit hobbyisme en op een gegeven moment had hij drie Eendjes in de tuin staan. En zo kwam hij op het idee van een nieuwe bedrijf: 2CV4U, dat hij sinds twee maanden runt vanuit een gehuurde garage. Het idee is zo simpel als de auto zelf: oude, afgetakelde en afgekeurde Eenden opkopen voor een prikkie, restaureren en verkopen. 2CV4U is een leerwerkbedrijfje voor werkloze jongeren die er, met behoud van
uitkering, zes maanden werkervaring opdoen. Dit alles onder begeleiding van vrijwilligers: gepensioneerde automonteurs, langdurig werklozen met gouden handjes, ‘manager’ Mastboom zelf, plus zijn vrouw, die psychologe is. Mastboom: „Er werken nu vier jongeren bij ons, via het Jongerenloket.Wij bieden ze geen volledige opleiding tot automonteur, maar wél een plek om werkervaring op te doen, om werkritme te krijgen en motivatie.” Er zijn nu vier jongeren aan de slag en elke zes maanden moet er een nieuwe 'lichting' deze jongeren afwisselen. Voor Pierre Mudenge (26, vluchte­ling uit Ruanda) is 2CV4U de per­fecte aanloop naar een opleiding autotechniek op het ROC, die hij eerder niet kon afmaken omdat zijn verblijfsvergunning nog niet rond was. „Thuis blijven is niks, daar krijg je alleen maar hoofdpijn van”, lacht Mudenge. 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer