< Terug naar de homepage English

Werkplaats Edelhout voor begeleiding probleemjongeren dreigt te verdwijnen

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Werkplaats Edelhout voor begeleiding probleemjongeren dreigt te verdwijnen

Portret Mostafa JahfelJahfel: ‘de jongeren kunnen soms m’n bloed drinken’Mostafa Jahfel vangt op een industrieterrein in Helmond de moeilijkste leerlingen op die uit het mbo dreigen te vallen. Met goede resultaten en tot ieders tevredenheid. Toch kiest het ROC een andere weg. Edelhout staat er groot op het gebouw, wat weggestopt is in een rommelig straatje op een industrieterrein. Achter de gevel gaat een Malle Pietje-achtige werkplaats schuil, vol hout, oude computers, boten, motoren en sloopauto’s. „Die spullen zijn excuses om jongeren hier bezig te houden. Het echte werk gebeurt hier”, wijst Mostafa Jahfel op zijn kleine propvolle kantoortje. Op het bureau liggen blokjes hout met teksten erop gekrabbeld. ‘Ik gun Mostafa niet de kans om mij te corrigeren’, staat op een blokje. Jahfel begeleidt hier jongeren die dreigen uit te vallen in het onderwijs. Vanaf 2009 doet hij dat als werknemer van ROC Ter AA, op zijn onorthodoxe wijze. De school erkent zijn ‘kracht en goede resultaten’: ongeveer 75 procent vindt de weg terug naar school. Toch stopt de Helmondse mbo-school met de werkplaats. Bestuurders hebben gekozen voor een andere route voor potentiële dropouts. Jahfel is teleurgesteld. In 2005 begon hij ‘als een idealistische gek’ met geld van zichzelf en Start Foundation. Meerdere keren klopte hij aan bij de gemeente Helmond, zonder resultaat.

 

Bron: ED. Hierboven leest u enkele fragmenten uit een artikel dat op 22 december 2011 verscheen in het ED. Lees hier het complete artikel.

Naar overzicht

Ik vind het ronduit schandalig dat deze man die zo'n goed werk doet niet betrokken wordt bij de andere ontwikkelingen !!!

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer