< Terug naar de homepage English

Werkplaats voor jeugdigen gered

Ondertekening ambachtscarrouselNa ettelijke jaren alleen gesteund te zijn door Start Foundation, is er eindelijk erkenning gekomen van de gemeente Helmond voor het levenswerk van Mostafa Jahfel. Wethouder De Leeuw kwam persoonlijk langs om Mostafa de samenwerkingsovereenkomst aan te bieden. Na zes jaar komt daarmee een einde aan de support die Start Foundation gaf aan deze eigenzinnige succesvolle ‘loopbaanhersteller’.


In 2005 begon Mostafa Jahfel in Helmond met een meubelmakerij. Daarin bood hij jongeren een kans hun leven weer op de rails te krijgen. Jaren later zijn tientallen jongeren terug op het spoor gezet. Ze vonden hun weg terug naar school, werk en een rustiger leven. Mostafa werd op handen gedragen door jongeren, ouders en(school) begeleiders. Alleen met bestuurders ging het wat moeizamer. Die kregen maar geen vat op de eigenzinnige Marokkaanse Helmonder in zijn chaotisch ogende werkplaats. Het doek dreigde dan ook meermaals te vallen. Enkele getrouwen, geld en steun van Start Foundation hielden hem op de been. Nu is er dan eindelijk de lang verwachte erkenning. Vooralsnog ligt er een samenwerkingsovereenkomst voor twee jaar op tafel. “We hebben de moed nooit opgegeven, maar er is veel gevraagd van ons uithoudingsvermogen. Vooral Mostafa heeft diep moeten gaan. Nu gloort er toekomst en kunnen we stellen dat het onze investering meer dan waard  is geweest,”aldus een opgeluchte Jos Verhoeven, namens Start Foundation.  

 

Fotobijschrift: Wethouder Magreet de Leeuw overhandigt Mostafa Jahfel de overeenkomst. Rechts naast Mostafa staat diens assistent Eddy Schifferling, daarachter Start Foundation directeur Jos Verhoeven.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer