< Terug naar de homepage English

Yara en 150 chronisch zieke jongeren aan het werk via Emma at Work

  • Home >
  • Nieuws >
  • Nieuws >
  • Yara en 150 chronisch zieke jongeren aan het werk via Emma at Work

Yara BorkuloEmma at Work, het uitzendbureau voor jongeren met een chronische ziekte dat opgericht is op initiatief van het Emma Kinderziekenhuis AMC,  jaar een recordaantal jongeren op weg geholpen naar hun eerste werkervaring of inkomen. Maar liefst 150 mensen met een chronische ziekte werden bemiddeld in de regio Utrecht. Eén van hen  is Yara Borkulo. Op haar dertiende kreeg Yara een ernstig ongeluk. Ze werd aangereden door een auto en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Nu werkt ze bij pensioenverzekeraar PGGM. Bekijk haar video.

 

Jongeren met een chronische ziekte, in ons land zo'n 75.000, hebben door hun ziekte leren knokken. Dat zorgt onder andere voor extra motivatie om deel te nemen aan het arbeidsproces. Bovendien is het voor alle jongeren fijn om zelf hun eigen geld te verdienen. Toch is het vinden van een baan voor chronisch zieke jongeren allesbehalve vanzelfsprekend. Vooral het gebrek aan werkervaring maakt het moeilijk om te concurreren met gezonde leeftijdsgenoten. 

 

Start Foundation investeert de komende jaren 165.000 euro in het non-profituitzendbureau. Want door te werken tel je mee, word je zelfstandig, verdien je je eigen geld en vergroot je ook nog eens je sociale contacten. Emma at Work zorgt ervoor dat chronisch zieke jongeren 'gewoon' mee kunnen doen.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer