< Terug naar de homepage English

Nieuws

Baanbreker #1 2018

Nieuwe Baanbreker online

Mooi koppel: Brouwerij De Prael en Lindeboom Bierbrouwer De Prael verkoopt ambachtelijk gemaakt bier en werkt al jaren vrijwel alleen met kwetsbare medewerkers. Dat slaat aan, getuige de tweede vestiging die onlangs is geopend in de Amsterdamse houthavens. Om voldoende bier te kunnen brouwen, zocht De Prael samenwerking met Lindeboom, die sinds kort ook in het bedrijf participeert. ‘We hebben hetzelfde DNA’, zo verklaart algemeen directeur Paul Joosten van Lindeboom de samenwerking. ‘Zowel De Prael als Lindeboom zijn onafhankelijk, hebben persoonlijk contact met de klanten, doen het meeste in eigen huis.’ Lees het omslagverhaal in de nieuwe Baanbreker.

Lees verder Nieuwe Baanbreker online
HIB SIB werken na kanker

Nu mensen na kanker sneller aan het werk

Een brede alliantie van partijen slaat de handen ineen om werknemers die kanker hebben (gehad) te ondersteunen bij een snellere, succesvolle terugkeer naar werk. 140 mensen met kanker worden de komende 2 jaar met een nieuw ontwikkelde intensieve re-integratieaanpak begeleid. Het doel daarbij is om zoveel mogelijk werknemers duurzaam te re-integreren naar werk. Op basis van wetenschappelijk onderzoek wordt bepaald of de re-integratiemethode is geslaagd.

Lees verder Nu mensen na kanker sneller aan het werk

Bestellen doe je in gebarentaal!

Goed én slecht nieuws wisselen elkaar af in onze nieuwsbrief. Om meteen maar met het slechte nieuws te beginnen: gemeenten en sociale ondernemers maken zich grote zorgen over kabinetsplannen om mensen met een handicap voor minder dan het minimumloon te laten werken. “Waarom zou je dan nog van de bank afkomen?”, noteert NRC. Voor de Sign Language Coffee Bar in Amsterdam komen koffieliefhebbers gráág van de bank. Hier werken enkel dove barista’s. Bestellen doe je in gebarentaal!

Lees verder Bestellen doe je in gebarentaal!

Nieuwsbrief 2 november 2017: 4 sociale koplopers!

De Greyston Bakery, gevestigd in New York, is sinds 1982 een rolmodel voor bedrijven die meer willen betekenen in de samenleving. De sociale koploper heeft aangekondigd dat ze een vestiging gaat openen in Amsterdam en Nederland kennis wil laten maken met Open Hiring™. Start Foundation staat Greyston hierin bij en heeft 500.000 dollar toegezegd om de eerste voorbereidingen te starten.

Lees verder Nieuwsbrief 2 november 2017: 4 sociale koplopers!

Aan het werk zonder sollicitatiegesprek

De Greyston Bakery is ’s werelds meest bekende sociale onderneming, gevestigd in Yonkers, New York. Sinds 1982, toen de zenboeddhistische monnik Bernie Glassman een eenvoudige bakkerij begon in de staat New York, is ze een rolmodel voor bedrijven die meer willen betekenen in de samenleving. Greyston Bakery levert wereldwijd producten aan partners als Ben & Jerry's, Delta Airlines en Whole Foods, en geeft via Open Hiring™ kansen aan mensen die niet langer welkom zijn op de arbeidsmarkt. Open Hiring™ is een ‘opendeurinhuurbeleid’ en de meest radicale vorm van anoniem solliciteren ter wereld. Twee weken geleden kondigde Greyston aan dat ze een vestiging gaat openen in Amsterdam en Nederland kennis wil laten maken met Open Hiring™. Maatschappelijk investeerder Start Foundation staat Greyston hierin bij en heeft 500.000 dollar toegezegd om de eerste voorbereidingen te starten. Vrijdag a.s. zal Greyston de Dutch Design Week in Eindhoven bezoeken en toelichten hoe haar aanpak de levens van mensen ingrijpend heeft veranderd.

Lees verder Aan het werk zonder sollicitatiegesprek

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer