< Terug naar de homepage English

Nieuws

Nieuw beroep: Remote hulpverlener

Bij het verlenen van spoedeisende hulp komen allerlei emoties kijken. Zo is het belangrijk dat het slachtoffer van een ongeval emotionele bijstand krijgt en moet deze persoon mentaal worden gesteund in een crisissituatie. Als remote hulpverlener ben je door een lichamelijke beperking niet in staat om op de plek van een ongeval hulp te verlenen, maar sta je middels een smart bracelet in contact met de gewonde persoon en gebruik je je empathische kwaliteiten om mentale hulp te bieden.

Lees verder Nieuw beroep: Remote hulpverlener

Nieuw beroep: Focusfabricagemedewerker

Als gefocuste fabrieksmedewerker ben je een echte aanpakker dankzij slimme gereedschappen. Zo draag je een smartfactorybril en maak je gebruik van een transparant led-scherm. Op deze manier heb je directe toegang tot instructies om je werkzaamheden uit te voeren op het juiste moment. Controleer meerdere productielijnen tegelijk en houd een strak overzicht van je werkschema; niets is te uitdagend voor dit type assemblagewerk. De fabrieksmedewerker van morgen is slimmer, flexibeler en zelfstandiger.

Lees verder Nieuw beroep: Focusfabricagemedewerker

Nieuw beroep: Robot-coach

Vakmanschap staat tegenwoordig volop in de schijnwerpers, maar een vak leren kost veel tijd. Daarom train je als robot-coach – je raadde het al, een robot – om op deze manier jouw kennis over te dragen aan toekomstige vakmensen. De vakman deelt al zijn kennis met de robot, die op zijn beurt de kennis overbrengt aan de beginners in het vak. Mensen en robots werken zo optimaal samen. En wees niet bang dat de mens op den duur overbodig zal worden! Een robot kan heel goed seriematig hetzelfde werk doen, maar voor maatwerk blijf je een vakman nodig hebben.

Lees verder Nieuw beroep: Robot-coach

Nieuw beroep: Rollator-inspecteur

Hoewel veel mensen de aanschaf van een rollator als een teken van achteruitgang zien, ben je als rollator-inspecteur juist onderdeel van de vooruitgang! Je kunt namelijk luchtkwaliteit, fijnstof en riolering meten door je simpelweg voort te bewegen op straat. De rollator, uitgerust met sensoren, zet mindervaliden in als inspecteurs en zorgt er tevens voor dat ouderen, mindervaliden en revaliderenden een centje bij kunnen verdienen. Tot slot krijgen ze zo ook nog extra lichaamsbeweging.

Lees verder Nieuw beroep: Rollator-inspecteur

Nieuw beroep: blinde verkeersregelaar

Kun je met een visuele beperking ingezet worden als verkeersregelaar? Als het aan ontwerper Marijke Bergman ligt wel. Ze ontwikkelde een haptisch pak dat de blinde of slechtziende helpt de verkeerssituatie te regelen. Uitgerust met sensoren die de omgeving scannen en trillende motortjes die informatie over het verkeer voelbaar maken (door prikkels te geven op de rug), heb je als blinde verkeersregelaar ogen in je rug. Het idee van Marijke Bergman en haar team bij hogeschool Fontys maakt onderdeel uit van de challenge ‘Empowered by Robots’, opgestart in 2016 door gemeente Eindhoven, Start Foundation en Next Nature Network.

Lees verder Nieuw beroep: blinde verkeersregelaar

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer