< Terug naar de homepage English

Nieuws

Eerste uitzendbureau voor mensen en robots open voor publiek

HUBOT, het uitzendbureau voor mensen én robots’ opent zijn deuren op 21 oktober in de Eindhovense MediaMarkt. De als uitzendbureau vermomde expositie is onderdeel van de Dutch Design Week (21-29 oktober 2017). Initiatiefnemers van HUBOT zijn Next Nature Network, gemeente Eindhoven en Start Foundation.

Lees verder Eerste uitzendbureau voor mensen en robots open voor publiek

Nieuwsbrief 10 oktober 2017: ‘Inclusiviteit’ hét buzzword van 2017

‘Inclusiviteit’ is het nieuwe buzzword, zo wordt geconstateerd tijdens de verkiezing van de ‘invloedrijkste speler’ in de Nederlandse filantropische sector. Dit jaar komt de eer toe aan Laurentien van Oranje. Door jaargids De Dikke Blauwe is de prinses uitgeroepen tot koploper in ‘Het Land van Goed Doen’. Voor Start Foundation is ‘inclusiviteit’ net zo vanzelfsprekend als melk in de cappuccino. In een ver verleden geadopteerd om een arbeidsmarkt te duiden waarop niemand wordt buitengesloten. Ook prinses Laurentien houdt niet van hokjes en labels, en dat laat ze duidelijk merken. Nederland, knoop in je oren: “Iedereen telt!”

Lees verder Nieuwsbrief 10 oktober 2017: ‘Inclusiviteit’ hét buzzword van 2017

Prinses Laurentien invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie

Prinses Laurentien van Oranje is door De Dikke Blauwe uitgeroepen tot ‘invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie 2017-2018’. De prinses staat bovenaan de nieuwe, jaarlijkse ranglijst DDB100. De jury roemt haar onder meer vanwege het baanbrekende werk met kinderen in haar Missing Chapter Foundation. Ze volgt het echtpaar Joop en Janine van den Ende op, dat de lijst vorig jaar aanvoerde. Het jaar daarvoor won Jos Verhoeven, directeur van Start Foundation.

Lees verder Prinses Laurentien invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie
Baanbreker 4, 2017

Nieuwe Baanbreker online!

Bart Houben van Houben Worstenbrood is een enthousiaste ondernemer met grote dromen over zijn product (‘We worden de “Kwekkeboom” onder de worstenbroodjes genoemd’) en zijn mensen: ‘Over vijf jaar werken er twintig man in een grote bakkerij, van wie driekwart met een afstand tot de arbeidsmarkt.’ Hij trekt graag oudere, werkloze bakkers aan. Die zijn loyaal en hebben liefde voor het product, weet hij. En Houben is niet de enige ondernemer die, nu de vraag naar vakmensen stijgt, brood ziet in oudere werknemers.

Lees verder Nieuwe Baanbreker online!

Nieuwsbrief 26 september 2017

In deze nieuwsbrief: Persoonlijke oproep; een ondernemersvraag stellen aan Sahar voor de rubriek Lieve Sahar in Baanbreker. Nieuwe Baanbreker; "Oudere vakman is ervaren en betrouwbaar" - Bart Houben van Houben Worstenbrood in het omslagverhaal. Hubot; het uitzendbureau voor mensen én robots’ opent zijn deuren op 21 oktober in de Eindhovense MediaMarkt. Het verhaal van....Henk Kroeb, medewerker bij Soci-Com.

Lees verder Nieuwsbrief 26 september 2017

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer