< Terug naar de homepage English

Nieuws

Nieuwsbrief 6 september: 'Niet te geloven!'

Op verjaardagen en bij ondernemersborrels hoor je ze: verhalen rond werk en uitkeringen. Over mensen die dolgraag willen werken, maar onmogelijk aan de slag komen. Over die ondernemer die een vluchteling werk geeft en ijskoud een boete van € 8.000,- krijgt. Maar ook positieve verhalen van werkgevers die onverwachte kansen bieden aan mensen die dat niet verwacht hadden. Kortom, verhalen waarop je eerste reactie is: ‘Niet te geloven!’ Voor ons relatieblad Baanbreker (oplage 6.500 ex.) zoeken we zulke verhalen. Lees hier een voorbeeld van een Niet te geloven!-verhaal. Bent u of kent u een persoon die zo’n waargebeurd verhaal wil vertellen?

Lees verder Nieuwsbrief 6 september: 'Niet te geloven!'

Nieuwsbrief 1 augustus 2017

Terwijl Nederland massaal met vakantie is, zijn er natuurlijk ook mensen die dapper doorwerken. Zoals Salim Afghanmal en Esmat Shafagh. Zes jaar geleden gevlucht uit Afghanistan, hier begonnen als afwashulp en sinds een maand samen restauranthouder in Utrecht. Lees hun verhaal in de nieuwsbrief van Start Foundation.

Lees verder Nieuwsbrief 1 augustus 2017

Nieuwsbrief 11 juli 2017

In 2016 adviseerde de gemeente Utrecht een blinde man om een baan te zoeken als buschauffeur of verkeersregelaar (bron: Metronieuws.nl). De kwestie werd breed uitgemeten in de media. Het Utrechtse college van burgemeester en wethouders werd ter verantwoording geroepen. De verantwoordelijke ambtenaar moest er diep voor door de knieën. Maar wat blijkt? Deze landsdienaar was helemaal niet zo gek. Sterker nog, de beste man was een visionair! In deze nieuwsbrief presenteren we vijf banen van de toekomst waarbij mens en robot samenwerken, waaronder: de blinde verkeersregelaar.

Lees verder Nieuwsbrief 11 juli 2017

Vluchtelingen helpen elkaar aan werk

Wali Alizadah vluchtte uit Afghanistan en faalde als student politicologie. En begon vervolgens zonder geld of ervaring een restaurant, waarin hij nu elk jaar zo’n twintig alleenstaande minderjarige asielzoekers aan werk helpt. Intussen is zijn restaurant uitgegroeid tot de keten Sarban. Aan de Utrechtse Oudegracht werd de nieuwste loot aan de stam geopend: Darah. Aan de leiding de ama’s Saleem Afghanmal (22) en Esmat Shafagh (23), die vijf jaar geleden tegelijk als afwassers begonnen. Lees hun verhaal in de nieuwe Baanbreker.

Lees verder Vluchtelingen helpen elkaar aan werk

Nieuwsbrief 13 juni 2017

Samen met ondernemers méér impact creëren in duurzame banen. Dat is het voornaamste doel van Johan van den Elzen bij Start Foundation. Als kersvers (parttime) directielid kan hij gelijk aan de bak. Start Foundation wil veertien dove medewerkers aandeelhouder in hun eigen fabriek maken. Het geeft ze meer zeggenschap en verantwoordelijkheid over de koers van het bedrijf en daarmee hun eigen toekomst.

Lees verder Nieuwsbrief 13 juni 2017

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer