< Terug naar de homepage English

Nieuws

jaarverslag 2017

Jaarverslag 2017: het jaar van de grote ommezwaai

'We willen als maatschappelijk ontwikkelaar aan de weg timmeren' 2017 was het jaar van de grote ommezwaai, vindt directeur Jos Verhoeven van Start Foundation. “We zijn ooit begonnen als filantropisch fonds. Organisch groeiden we vervolgens door naar de rol van maatschappelijk investeerder. Nu kiezen we voor de positie van maatschappelijk ontwikkelaar. Dat betekent meer focus op een aantal doelen, meer beleid en programma’s voor de langere termijn, minder losse projecten en ‘van alles wat’. Het systeem moet op de helling, want het brengt onze doelgroepen in moeilijkheden. 

Lees verder Jaarverslag 2017: het jaar van de grote ommezwaai

Nieuwsbrief 9 mei 2018: Guerrilla-actie: dag van de arbeid(sgehandicapten)

Zes mensen met een arbeidshandicap gingen op dinsdag 1 mei, de internationale dag van de arbeid, in Den Haag de straat op om aandacht te vragen voor hun beroerde kansen op de arbeidsmarkt. Gewapend met borden met daarop wensen van arbeidsgehandicapten die graag een reguliere baan willen, zochten ze op drie plekken in Den Haag de confrontatie met het publiek, met politici en met werkgevers. Hun video staat nu op YouTube en op Facebook. Help Elphaidis, Esther, Michella, Miranda, Zajnabe, Nik en maar liefst 1,7 miljoen mensen met een arbeidshandicap door deze film te liken en te delen. Doe dat nu! Maak er werk van!

Lees verder Nieuwsbrief 9 mei 2018: Guerrilla-actie: dag van de arbeid(sgehandicapten)
College Parallelle arbeidsmarkt 5 april 2018

Wilthagen en Verhoeven pleiten voor een radicale ommezwaai

“We moeten ophouden om mensen die niet meer volledig productief kunnen zijn, door de voordeur van bedrijven te duwen", pleit Jos Verhoeven in de media. “Richt een maatschappelijk detacheringsbureau op, zodat werkgevers arbeidsgehandicapten en andere kwetsbare werknemers kunnen inhuren tegen een goed salaris en waarbij de arbeidsvoorwaarden goed geregeld zijn.” Lees er meer over in dit opinie-artikel in Trouw. Een maatschappelijk detacheringsbureau is een van de ideeën voor de ‘parallelle arbeidsmarkt’ waarover u in deze nieuwsbrief meer leest.

Lees verder Wilthagen en Verhoeven pleiten voor een radicale ommezwaai
Nieuwsbrief 27 maart 2018

Nieuwsbrief 27 maart 2018

De Nederlandse economie draait op volle toeren. De vacaturebranche spint er garen bij. De vooruitzichten voor mensen in het souterrain van de arbeidsmarkt blijven echter broodmager. Ben je een laagopgeleide senior, arbeidsgehandicapt of ex-gedetineerd, dan ben je zogezegd ‘de klos’. Alleen met een radicale verandering van de Nederlandse arbeidsmarkt komt er weer perspectief voor deze grote groep mensen. De ‘parallelle arbeidsmarkt’ is zo’n radicaal en innovatief idee. Geestelijk vaders prof. dr.Ton Wilthagen (Tilburg University) en Jos Verhoeven (Start Foundation) delen hun visie. Wees erbij op donderdag 5 april in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch, verzeker je nu van een van de laatste plekken.

Lees verder Nieuwsbrief 27 maart 2018

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer