Start Foundation stuurt elke maand een digitale nieuwsbrief. Ook is er een speciale nieuwsbrief van het programma Open Hiring™. Deze verschijnt elk kwartaal. Wil je een gratis abonnement? Schrijf je dan hieronder in voor één of beide nieuwsbrieven. Opzeggen is altijd mogelijk.

"Ik ben altijd weer verrast om te lezen wat jullie allemaal doen"

  

Nieuwsbrief 24 september 2019

Anneke Westerlaken wil iets voor een ander kunnen betekenen en RTL nieuws maakte een item over Open Hiring

Onlangs is Anneke Westerlaken toegetreden als bestuurslid en we stellen haar hierbij graag voor. De zorg voor mensen die het op eigen kracht niet redden op de arbeidsmarkt in Nederland, doet Jos Verhoeven denken aan de chaos in de aankomsthal van JFK International Airport. 

  

Open Hiring™-programma nieuwsbrief

JULI 2019

113 mensen op de vacaturewachtlijst bij MamaLoes, 42 bij Chain Logistics 

In de nieuwsbrief van juli 2019 is ondernemer Rob Jansen erg openhartig tegen de Volkskrant. Daarnaast een column van programmaleider Ingeborg Zwolsman. En pilotbedrijf MamaLoes in beeld. 

Nieuwsbrief 18 juni 2019

Inspirerende verhalen van 55-plussers en een eerlijke evaluatie van de maakerwerkvan.nu campagne

Onlangs hebben wij het Facebook platform Uit Ervaring overgenomen, waar 55-plussers ervaringen uitwisselen over hun zoektocht naar werk. De 2e pilot van Open Hiring ging van start bij Chain Logistics en we evalueerden onze campagne Maak er werk van.

Nieuwsbrief 14 mei 2019

De eerste bijeenkomst van Talentvol en een blog over Toekomst

Op de eerste bijeenkomst van Talentvol deden werkloze 55-plussers die maar niet aan een baan komen hun verhaal. Aan smoesjes geen gebrek als ze solliciteren. We maken de balans op over SIB's en leggen uit wat impact en liefde met elkaar te maken hebben. 

Nieuwsbrief 11 april 2019

Van boevenpad naar carrièrepad en 80 aanmeldingen voor pilot bij MamaLoes

De eerste pilot van Open Hiring™ is een feit en al in de eerste week meldden zich 80 mensen die graag willen werken maar die niet aan een baan komen. Tayfun kreeg ook hulp bij het vinden van werk na zijn detentie; hij haalde een Power Certificaat. En ook 'ouwe boef' Rodney geeft mensen graag een kans om zich te bewijzen.

Nieuwsbrief 12 maart 2019

Ouderen aan het werk als energieadviseur en een blog over misbruik

De 60-jarige Maarten helpt in de regio Utrecht vele huishoudens te besparen op hun energierekening. Ook Henk had, door zijn hogere leeftijd, moeite om weer aan het werk te komen. Hij vertelt zijn verhaal in een korte video. En we stellen onze nieuwste aanwinst voor: arbeidsonderzoeker Fabian Dekker. 

Nieuwsbrief 20 december 2018

Piek Per Pakket actie en Start Foundation: the movie

Jos Verhoeven start op persoonlijke titel een hartverwarmende actie voor alle pakketbezorgers die tijdens de feestdagen allerlei luxe cadeaus rondbrengen, maar zelf nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. En met trots presenteren we Start Foundation: the Movie. Twee minuten vol passie.

Nieuwsbrief 3 december 2018

Open brief aan Wouter Koolmees en bezoek Mike Brady aan MamaLoes

Jos Verhoeven schreef een open brief aan Wouter Koolmees. "De naam Wouter betekent ‘heerser over het leger’. Geen enkele reden dus voor bescheiden- of terughoudendheid. Vermorzel die kabouter in je." En Mike Brady van de wereldberoemde Greyston bakkerij uit New York brengt een bezoek aan MamaLoes in Goirle.

Nieuwsbrief 4 oktober 2018

De nieuwe koers van Start Foundation

Met ons twintigjarig bestaan en de lancering van een nieuwe website, markeert Start Foundation een nieuwe koers. Het afgelopen jaar hebben wij de transformatie gemaakt van sociaal investeerder naar maatschappelijk ontwikkelaar. 

Open Hiring™-programma nieuwsbrief

'Open Hiring’ is gewoon keihard werken!'

Een halfjaar is Programmamanager Ingeborg Zwolsman nu voor Start Foundation aan de slag met het dossier ‘Open Hiring™’. Stapje voor stapje kijken we hoe we dit concept uit de VS succesvol in Nederland kunnen invoeren.”