"Ik ben altijd weer verrast om te lezen wat jullie allemaal doen"

   

Nieuwsbrief februari 2022

De economie staat er goed voor en er lijkt een einde te komen aan twee donkere jaren. Met volle kracht vooruit dus weer. En dat betekent vol gas op het uitbannen van werkloosheid. Hoe? Dat is o.a. te lezen in ons Whitepaper Parallelle Arbeidsmarkt. En Open Hiring blijkt veel meer op te leveren dan banen. Naast al die abstracties blijven de mensen daarachter het belangrijkst. Zoals de ondernemer die de crisis doorkomt én de sociale doelstellingen overeind houdt. En de kleermaker die wel van omgeving, maar niet van vak wisselde.

Nieuwsbrief november 2021

Met alweer de 57ste locatie op de teller maakt Open Hiring een flinke groei door. Elke nieuwe werkgever laat zien dat het anders kán. Dat doen ook de showcases van de parallelle arbeidsmarkt, zoals bij de Zorghub Delft waar de eerste 16 werknemers gestart zijn. Bij Emma at Work, dat we acht jaar geleden hielpen groeien, blijft duidelijk zichtbaar hoe het doelgroepregister juist mensen buitensluit. En Bastiaan kwam dankzij Driekant weer op het juiste pad na jaren ellende.

Nieuwsbrief oktober 2021

Vacatures genoeg, maar niemand te vinden koppen de kranten. Open Hiring laat keer op keer zien dat als je het anders doet, je andere resultaten krijgt. Anders kijken, anders doen. Zoals Willem die in vijf jaar tijd zo’n tachtig ex-verslaafden uit de goot trok. Mart, ooit dieper gezonken dan menig mens zich voor kan stellen, wist de weg omhoog te vinden. In Amersfoort moeten ze dat nog leren: anders kijken, anders doen. Oudere werknemers staan daar nu op straat…

Nieuwsbrief juli 2021

Durf. De een heeft er meer van dan de ander… Of krijgt de een meer kansen dan de ander? In deze nieuwsbrief drie verhalen hoe mensen juist anderen een kans geven: Restaurant ’t Zusje Terneuzen met Open Hiring, gemeente Oude IJsselstreek met basisbanen en in Jos’ column Shapol, een onderneemster die vanuit haar passie anderen helpt het oorlogsverleden achter zich te laten. En jij? Jij kunt al helpen door na te denken over een betere term voor ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ via onze poll.

Nieuwsbrief mei 2021

De belangrijkste kwesties dezer weken waren ongetwijfeld de prikschema’s, het uitblijven van heerlijk lenteweer en kunnen we straks – en zo ja, waar – op vakantie? Tussen de bedrijven door hielden wij ons, net als iedereen, met ons dagelijkse werk bezig. En dat is inspireren, aanjagen en risico’s financieren. Om mensen met een strafblad aan het werk te krijgen. Om je talent te kunnen laten zien zonder al die moeilijke hordes te hoeven nemen. Omdat iedereen mee moet mogen doen.

Nieuwsbrief maart 2021

Als je onlangs onze website hebt bezocht, dan is het je wellicht opgevallen dat we die een opfrisbeurt hebben gegeven. De ingreep was nodig, om duidelijker te vertellen waar we tegenwoordig op focussen. Wij willen op onze eigen onafhankelijke manier mensen kansen bieden op de arbeidsmarkt. Via Open Hiring, via maatschappelijk waardevol werk, door in bedrijven te investeren en door zaken op te pakken en aan te kaarten als we dat nodig vinden.

Nieuwsbrief februari 2021

Iedereen verdient een tweede kans, vindt ook supermarktondernemer Monique Ravenstijn. Ze gelooft er heilig in, dat als mensen intrinsiek gemotiveerd zijn, alles mogelijk is. Het bewijs daarvoor levert onder meer voormalig drugsdealer Siem. Hij ruilt zijn luxe leven in voor een bouwput vijf meter onder water. Ook directeur Jos Verhoeven onderstreept in zijn column dat je mensen niet te snel moet afschrijven.

Nieuwsbrief december 2020

We zijn weer terug bij af. Iedereen moet weer thuisblijven. Het virus houdt ons andermaal in de greep. We sluiten een bizar jaar af. Terugblikken doen we later wel. Onder andere in deze nieuwsbrief: de #stagechallenge, een campagne in Amsterdam. Interviews met de finalisten van de Werkinnovatie Prijs en een column over een brief van het UWV.

Nieuwsbrief oktober 2020

In deze oktober nieuwsbrief aandacht voor Open Hiring. Tijd om de balans op te maken. Dat deden we met een online talkshow op 17 november 2020. Ook niet onopgemerkt gebleven is Sheltersuit-oprichter Bas Timmer. Het prestigieuze Time Magazine riep hem uit tot next generation leader. En ook Rodney, oprichter van Heilige Boontjes, leverde een spraakmakend verhaal dat stof deed opwaaien.

Nieuwsbrief juli 2020

Lees de nieuwsbrief van Start Foundation. In dit juli-nummer laten de Open Hiring-ondernemers weten, dat ze ondanks de onzekere vooruitzichten geen afscheid nemen 💪 van de baan zonder sollicitatiegesprek. Daarnaast een reminder voor de 🏆 Werkinnovatie Prijs. Projectideeën kunnen aangeleverd worden tot 1 september a.s. 

Nieuwsbrief 7 mei 2020

Het nieuwe abnormaal

‘Het nieuwe normaal’. Die zin horen we nu steeds vaker. Persoonlijk voel ik meer voor ‘het nieuwe abnormaal.’ Feit is dat we niet net kunnen doen alsof er niets aan de hand is en dadelijk gewoon weer door kunnen waar we begin maart gebleven waren. Maar hoe het er allemaal precies uit gaat zien weet niemand. Wij ook niet.

Nieuwsbrief 11 februari 2020

Geloven in kleine oorzaken en grote gevolgen

Sinds januari hebben we een nieuwe voorzitter; oud-Tweede Kamerlid voor de PvdA en oud-wethouder van Eindhoven, Staf Depla. Bij ECCO Leather in Dongen organiseerden we een bijeenkomst voor ons Open Hiring netwerk, steeds meer bedrijven wagen de stap naar een baan zonder sollicitatiegesprek. 

Nieuwsbrief 17 december 2019

Bestuursvoorzitter Han Noten neemt afscheid van Start Foundation

Bestuursvoorzitter Han Noten neemt deze maand afscheid van Start Foundation na elf jaren trouwe dienst. In deze nieuwsbrief blikt hij terug op zijn karakteristieke eigen wijze. We vroegen hem onder andere naar projecten waarop hij het meest trots is.

Nieuwsbrief 12 november 2019

Ook Eindhoven gaat aan de slag met Energiebox en Jos Verhoeven en Fabian Dekker doen een interessante oproep

Werk is er zat. Je moet het alleen zien. Geld is er zat. Je moet het alleen anders inzetten. Beide ingrediënten kun je koppelen aan een nieuwe manier van werkloosheidsbestrijding. Jos Verhoeven en Fabian Dekker leggen uit waarom het verstandig is om van twee noden een deugd te maken.

Nieuwsbrief 24 september 2019

Anneke Westerlaken wil iets voor een ander kunnen betekenen en RTL nieuws maakte een item over Open Hiring

Onlangs is Anneke Westerlaken toegetreden als bestuurslid en we stellen haar hierbij graag voor. De zorg voor mensen die het op eigen kracht niet redden op de arbeidsmarkt in Nederland, doet Jos Verhoeven denken aan de chaos in de aankomsthal van JFK International Airport. 

Open Hiring™-programma nieuwsbrief

JULI 2019

113 mensen op de vacaturewachtlijst bij MamaLoes, 42 bij Chain Logistics 

In de nieuwsbrief van juli 2019 is ondernemer Rob Jansen erg openhartig tegen de Volkskrant. Daarnaast een column van programmaleider Ingeborg Zwolsman. En pilotbedrijf MamaLoes in beeld. 

Nieuwsbrief 18 juni 2019

Inspirerende verhalen van 55-plussers en een eerlijke evaluatie van de maakerwerkvan.nu campagne

Onlangs hebben wij het Facebook platform Uit Ervaring overgenomen, waar 55-plussers ervaringen uitwisselen over hun zoektocht naar werk. De 2e pilot van Open Hiring ging van start bij Chain Logistics en we evalueerden onze campagne Maak er werk van.

Nieuwsbrief 14 mei 2019

De eerste bijeenkomst van Talentvol en een blog over Toekomst

Op de eerste bijeenkomst van Talentvol deden werkloze 55-plussers die maar niet aan een baan komen hun verhaal. Aan smoesjes geen gebrek als ze solliciteren. We maken de balans op over SIB's en leggen uit wat impact en liefde met elkaar te maken hebben. 

Nieuwsbrief 11 april 2019

Van boevenpad naar carrièrepad en 80 aanmeldingen voor pilot bij MamaLoes

De eerste pilot van Open Hiring™ is een feit en al in de eerste week meldden zich 80 mensen die graag willen werken maar die niet aan een baan komen. Tayfun kreeg ook hulp bij het vinden van werk na zijn detentie; hij haalde een Power Certificaat. En ook 'ouwe boef' Rodney geeft mensen graag een kans om zich te bewijzen.

Nieuwsbrief 12 maart 2019

Ouderen aan het werk als energieadviseur en een blog over misbruik

De 60-jarige Maarten helpt in de regio Utrecht vele huishoudens te besparen op hun energierekening. Ook Henk had, door zijn hogere leeftijd, moeite om weer aan het werk te komen. Hij vertelt zijn verhaal in een korte video. En we stellen onze nieuwste aanwinst voor: arbeidsonderzoeker Fabian Dekker. 

Nieuwsbrief 20 december 2018

Piek Per Pakket actie en Start Foundation: the movie

Jos Verhoeven start op persoonlijke titel een hartverwarmende actie voor alle pakketbezorgers die tijdens de feestdagen allerlei luxe cadeaus rondbrengen, maar zelf nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. En met trots presenteren we Start Foundation: the Movie. Twee minuten vol passie.

Nieuwsbrief 3 december 2018

Open brief aan Wouter Koolmees en bezoek Mike Brady aan MamaLoes

Jos Verhoeven schreef een open brief aan Wouter Koolmees. "De naam Wouter betekent ‘heerser over het leger’. Geen enkele reden dus voor bescheiden- of terughoudendheid. Vermorzel die kabouter in je." En Mike Brady van de wereldberoemde Greyston bakkerij uit New York brengt een bezoek aan MamaLoes in Goirle.

Nieuwsbrief 4 oktober 2018

De nieuwe koers van Start Foundation

Met ons twintigjarig bestaan en de lancering van een nieuwe website, markeert Start Foundation een nieuwe koers. Het afgelopen jaar hebben wij de transformatie gemaakt van sociaal investeerder naar maatschappelijk ontwikkelaar. 

Open Hiring™-programma nieuwsbrief

'Open Hiring’ is gewoon keihard werken!'

Een halfjaar is Programmamanager Ingeborg Zwolsman nu voor Start Foundation aan de slag met het dossier ‘Open Hiring™’. Stapje voor stapje kijken we hoe we dit concept uit de VS succesvol in Nederland kunnen invoeren.”