Blog Jos: samen maken we de samenleving.

Samen maken we de samenleving. Daar geloof ik heilig in. Ongeacht ieders kwaliteiten moeten we het samen runnen. Dit is de wereld waarin we leven. Werk speelt daarin een belangrijke rol. Het biedt ons ontplooiing, zelfrespect en eigenwaarde. En niet te vergeten inkomen, waarmee we onze onafhankelijkheid kunnen benadrukken.

  

Actie Bollenstreek

Gemeenten in de Bollenstreek draaien de bezuiniging op subsidies voor arbeidsgehandicapten terug. De sociale dienst (ISD) is na het inwinnen van extern juridisch advies tot inkeer gekomen. "De verordening bleek toch niet in overeenstemming met de Participatiewet te zijn", legt de ISD uit. Start Foundation was van plan om twee rechtszaken aan te spannen tegen de ISD. "Dan hebben we dus zelfs zonder de rechter gewonnen," zegt Doesje Fransen van Start Foundation. Bron: Leidsch Dagblad

9/2/2018

De Volkskrant maakte vandaag bekend dat Start Foundation de afzender is van de campagne maakerwerkvan.nu, die sinds vorige week in diverse media te zien is.

28/11/2017

Een brede alliantie van partijen slaat de handen ineen om werknemers die kanker hebben (gehad) te ondersteunen bij een snellere, succesvolle terugkeer naar werk.

25/10/2017

Sinds 1982, toen de zenboeddhistische monnik Bernie Glassman een eenvoudige bakkerij begon in de staat New York, is ze een rolmodel voor bedrijven die meer willen betekenen in de samenleving.

13/10/2017

‘HUBOT, het uitzendbureau voor mensen én robots’ opent zijn deuren op 21 oktober in de Eindhovense MediaMarkt. De als uitzendbureau vermomde expositie is onderdeel van de Dutch Design Week (21-29 oktober 2017).

18/5/2017

Elske ter Veld (1944-2017) Op 14 mei jl. overleed Elske ter Veld. De oud-politica was 10 jaar lang (1998-2008) voorzitter van onze toenmalige Raad van Advies.

13/10/2016

Vandaag is My Red Light van start gegaan. Daarmee is het eerste prostitutiebedrijf in zelfbeheer een feit. My Red Light woordvoerder Richard Bouwman: “De organisatie is opgericht, het startkapitaal is rond, we zijn aan het verbouwen.