Lichtpuntjes in crisistijd

Iedere dag worden we overspoeld met berichtgeving over het coronavirus en het effect dat het op de economie heeft en nog zal hebben. Daar zetten we wat positiefs tegenover. Berichten met een boodschap van hoop, veerkracht en vertrouwen. Wij werpen de blik alvast vooruit op morgen ... Lees via de onderstaande link de blogjes van o.a. Vincent Bijlo, Jos Verhoeven, Job Cohen, Happy Tosti en Open Hiring-bedrijf Chain Logistics ... en er volgen er nog veel meer!

  

5/7/2020

‘Hij’ was er klaar voor. De minister was via een beeldverbinding aanwezig. ‘Zijne excellentie’, zoals de ook aanwezige Commissaris van de Koning hem noemde, kon niet fysiek onder de Haagse stolp vandaan komen.

5/7/2020

Nederland Kansrijk is een brede beweging van organisaties en mensen die zich vol vuur inzetten voor een kansrijke arbeidsmarkt. Zij pleiten voor een arbeidsmarkt zonder tweedeling, onderscheid en werkende armen. Een van de initiatiefnemers, naast Start Foundation, is prof. dr. Ton Wilthagen. We stellen hem een vijftal vragen.

5/7/2020

Projectideeën moeten ingediend en mede uitgevoerd worden door Cedris-leden. Niet leden met goede ideeën staat het volledig vrij om een Cedris-lid in hun omgeving te benaderen en samen een projectidee in te dienen. Wij geloven dat juist deze samenwerking een vruchtbare basis kan zijn voor nieuwe waardevolle banen voor mens en maatschappij.

25/6/2020

De Open Hiring-methode was precies wat Suzan nodig had. “Ik had tien jaar voor de kinderen gezorgd, nauwelijks werkervaring en solliciteren vind ik werkelijk doodeng!” Dat alles vormde geen enkele belemmering voor Chain Logistics om haar aan het werk te zetten.

19/6/2020

Jeroen Voswinkel, de directeur van Talent4Service, wordt met forse coronategenwind geconfronteerd. “We bevinden ons in een lastige positie. Van onze monteurs zit momenteel zestig procent op de bank, omdat opdrachtgevers het werk tijdelijk stil hebben gelegd. Gelukkig hebben wij in deze onzekere periode kunnen rekenen op de steun van Start Foundation.”

17/6/2020

“Niemand zei het openlijk, maar m’n leeftijd speelde zeker een rol.” Na een tijd in de WW kon Jan Storck (62) dit jaar toch weer aan de slag. Als adviseur bij Energiebox helpt hij mensen om op hun energienota te besparen. Voor deze job zijn senioriteit en ervaring juist heel belangrijk. Helaas trok corona een streep door de huisbezoeken. Maar Jan is niet voor één gat te vangen …

  

EenVandaag Tv: het verhaal van Corné

DE EERSTE OPEN HIRING KANDIDAAT

Corné van Hout (55) zat tien jaar werkloos thuis. Zonder diploma's en boven de vijftig solliciteerde hij regelmatig, maar telkens viel hij af: te oud en niet gekwalificeerd. "Als je zo lang thuis zit, voelt dat heel slecht. Slapeloze nachten had ik ervan. En piekeren: hoe moet ik dit nou gaan oplossen?" Zie de uitzending vanaf 5:00 minuut.