Lichtpuntjes in crisistijd

Iedere dag worden we overspoeld met berichtgeving over het coronavirus en het effect dat het op de economie heeft en nog zal hebben. Daar zetten we wat positiefs tegenover. Berichten met een boodschap van hoop, veerkracht en vertrouwen. Wij werpen de blik alvast vooruit op morgen ... Lees via de onderstaande link de blogjes van o.a. Vincent Bijlo, Jos Verhoeven, Job Cohen, Happy Tosti en Open Hiring-bedrijf Chain Logistics ... en er volgen er nog veel meer!

  

16/6/2020

Open Hiring is geslaagd voor de stresstest. Dat vindt Ingeborg Zwolsman, programmamanager Open Hiring bij Start Foundation, drie maanden nadat corona de samenleving en economie in het slot gooide. Want de groep ondernemers die experimenteert met de baan zonder sollicitatiegesprek, neemt ondanks de onzekere vooruitzichten voorlopig geen afscheid van Open Hiring.

9/6/2020

Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis voor de regio Eindhoven en hoe gaan organisaties daarmee om? Deze vragen staan centraal in de uitzending INGELICHT waar Jos Verhoeven onlangs te gast was, evenals Lenie Scholten van Vluchtelingen in de knel.

8/6/2020

Pieter Vermeer van JobOn en Jos Verhoeven van Start Foundation gaan in gesprek over de missie van Start Foundation. Waarom richt Start Foundation juist op de oudere werkzoekenden en mensen met een detentieverleden? Een boeiend interview, kijken dus!

4/6/2020

Ik zag van de week Ton Heerts op tv. Ooit was hij voorzitter van de FNV. Zoals gebruikelijk sprak hij toen in jip-en-janneketaal over misstanden in bedrijven. Ook was hij tegen zo ongeveer alles wat de positie van de trouwe arbeider met een vast contract kon bedreigen. Rolvast, zoals een goed acteur moet zijn.

2/6/2020

Start Foundation lanceert in samenwerking met Cedris vandaag de Werkinnovatie Prijs. Hiermee dagen zij de sociale werkbedrijven en sociaal ondernemers die lid zijn van Cedris, uit met ideeën te komen voor nieuwe betaalde banen voor mensen die nu vrijwel kansloos zijn op de arbeidsmarkt.

26/5/2020

Al vanaf de basisschool loopt Renée regelmatig vast: “Bij te veel prikkels barst mijn hoofd bijna uit elkaar.” Met de juiste begeleiding kon ze bij restaurant Happy Tosti aan de slag. Ze mist haar werk. Haar grootste wens voor ná corona? “Dan ga ik met een groot ‘Free Hugs-bord’ op straat staan. Want ik heb aardig wat knuffels in te halen!”

  

EenVandaag Tv: het verhaal van Corné

DE EERSTE OPEN HIRING KANDIDAAT

Corné van Hout (55) zat tien jaar werkloos thuis. Zonder diploma's en boven de vijftig solliciteerde hij regelmatig, maar telkens viel hij af: te oud en niet gekwalificeerd. "Als je zo lang thuis zit, voelt dat heel slecht. Slapeloze nachten had ik ervan. En piekeren: hoe moet ik dit nou gaan oplossen?" Zie de uitzending vanaf 5:00 minuut.