EenVandaag Tv: het verhaal van Corné

DE EERSTE OPEN HIRING KANDIDAAT

Corné van Hout (55) zat tien jaar werkloos thuis. Zonder diploma's en boven de vijftig solliciteerde hij regelmatig, maar telkens viel hij af: te oud en niet gekwalificeerd. "Als je zo lang thuis zit, voelt dat heel slecht. Slapeloze nachten had ik ervan. En piekeren: hoe moet ik dit nou gaan oplossen?" Zie de uitzending vanaf 5:00 minuut.

  

14/5/2019

Het idee is dat ‘Open Hiring’ discriminatie in werving en selectie tegengaat, en dat werkgevers potentiële werknemers beoordelen op hun motivatie en op hoe ze hun werk doen, in plaats van op hun achtergrond. Dat geeft iedereen, ongeacht hun verleden, een eerlijke kans op werk.

13/5/2019

Directeur Rob Jansen is klaar voor de start met Open Hiring. “Het is een innovatie waar we meer dan open voor staan”, zegt hij. Jansen wil met Chain Logistics als ‘rolmodel’ fungeren voor andere ondernemingen in zijn sector.

13/5/2019

Je bent zo oud als je je voelt, luidt een gezegde. Dat geldt echter niet op de arbeidsmarkt, waar 55-plussers vaak buiten de boot vallen. Ze stuiten op vooroordelen, en krijgen bij instanties niet de aandacht die ze verdienen.

12/5/2019

Ze klonk vriendelijk, maar beslist aan de telefoon. Haar cliënt had een besmette familienaam en was  zelf ook geen braaf jongetje geweest. Nu zocht hij werk, maar zijn naam en verleden hielpen daar niet erg bij. Of we konden helpen.

10/5/2019

De Social Impact Bond (SIB) staat weer volop in de belangstelling. Zo sprak staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) zich begin dit jaar uit voor een verdere uitrol van SIB’s om complexe maatschappelijke problemen op te lossen.

25/4/2019

In dit radioprogramma van BNR gaat presentator Rens de Jong op zoek naar de antwoorden op jouw en zijn vragen over werk. In deze uitzending Open Hiring. Een interview met o.a. Ingeborg Zwolsman programma manager Open Hiring bij Start Foundation.

24/4/2019

Zonder radicale ingrepen gaat het nooit lukken om alle mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Jos Verhoeven pleit voor een onconventionele manier van denken. Van inkomenszekerheid naar participatiezekerheid.

12/4/2019

In de uitzending van EenVandaag van 12 april jl. zie je hoe de eerste medewerker aan het werk is gegaan via Open Hiring bij MamaLoes in Goirle.

9/4/2019

224 ICT-talenten met hoogfunctionerend autisme die aan de zijlijn stonden, zijn in de afgelopen vijf jaar door ITvitae opgeleid, gecoacht en naar werk bemiddeld bij grote werkgevers en vele MKB-bedrijven.

8/4/2019

In Nederland keren jaarlijks ruim 30.000 gedetineerden terug in de maatschappij. En dan blijkt het heel lastig om weer een baan te vinden. Op steun vanuit de maatschappij kunnen deze mensen vaak niet rekenen, dus kan het verleidelijk zijn om maar terug te vallen op het oude gedrag.