De feiten en cijfers over 2022 vind je in dit jaarverslag. Kort en krachtig zoals je van ons gewend bent. Heb je specifieke vragen? Dan kun je die gewoon stellen via info@startfoundation.nl.

De belangrijkste mijlpalen op een rij

Start Foundation heeft ook in 2022 weer een aantal belangrijke hoogtepunten behaald.

Onze projecten, investeringen, doelen en mediabereik delen wij graag.

Column Jos - Terugblik 

Het eerste kwartaal van 2022 glijden we geleidelijk uit de twee voorgaande donkere coronajaren. Het wordt weer drukker op de weg en in de trein. Het pak moet weer uit de mottenballen. Steeds meer gezichten laten zich op kantoor zien en vaccineren wordt weer iets voor kinderen en reizigers naar de tropen.  

In 2022 is in totaal € 4.473.381 toegekend en gereserveerd voor innovatiedonaties en € 737.300 voor innovatiekredieten. Er zijn 13 innovatiekredieten, 2 MRI kredieten en 9 innovatiebijdragen afgesloten.

In 2022 voerden we onder meer campagne voor de Dreamers én rolden we een nieuw matchingsplatform RefugeeWork.nl voor asielzoekers uit. Ook investeerden we in diverse impactvolle ondernemingen.

Met ingang van 2018 mag het vermogen volledig ingezet worden voor de missie van Start Foundation. Het beheer van het vermogen is uitbesteed aan Van Lanschot Kempen, Triodos Bank en Double Dividend Management.

  

Programma Open Hiring®

Open Hiring houdt in dat, als je wilt werken, gewoon aan de slag gaat. Zonder sollicitatiegesprek, cv of bemoeienis van de overheid. Iedereen is welkom, ongeacht wat je in het verleden hebt gedaan, je opleiding of ervaring.

Dit concept, origineel afkomstig van de Greyston Bakery uit Yonkers New York, haalden wij enkele jaren geleden naar Nederland.  

Programma Parallelle Arbeidsmarkt

Ondanks het overheidsbeleid en economische voorspoed staan er nog veel mensen langs de kant, die graag willen werken. Maar op de huidige competitieve arbeidsmarkt geen kans krijgen. Tegelijkertijd blijft er veel werk in de samenleving liggen, omdat dit regulier niet te bekostigen is. 

We werkten aan diverse pilotprojecten en zochten naar publieke en private partijen, die samen met ons de Parallelle Arbeidsmarkt verder ontwikkelden.

Naast het uitvoeren van haar eigen programma’s Open Hiring en Parallelle Arbeidsmarkt heeft Start Foundation geïnvesteerd in ondernemingen met een goed idee én was zij actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe concepten.

Ook dit jaar was Start Foundation in het nieuws! Berichten op onze social media kanalen en nieuwsberichten over onze diverse projecten en initiatieven haalden de landelijke pers. Hier een overzicht van een aantal hoogtepunten.

Organisatie

Start Foundation is de aanjager van innovatieve ideeën, die gericht zijn op het ondersteunen van mensen in een kwetsbare positie. We streven naar een arbeidsmarkt waar plaats is voor iedereen, die wil werken. 

Als team zetten we ons hier dagelijks voor in. Wij geloven dat je door anders te denken en te doen, het onmogelijke mogelijk waar kunt maken. Alleen samen maken we het verschil!

Bestuurlijk model

In 2022 bestond het bestuur uit: 

  • Dhr. Staf Depla, voorzitter

  • Mw. Annemarie van Gaal, vicevoorzitter

  • Dhr. Rens van Tilburg, penningmeester

  • Dhr. Ron Steenkuijl

  • Mw. Anneke Westerlaken

  • Mw. Leonie Belonje