Start Foundation is een onafhankelijk maatschappelijk ontwikkelaar die zich hardmaakt voor een maatschappij waarin iedereen werkt en die voor iedereen werkt. Hiervoor zetten we zelf actief projecten op, agenderen we issues, mengen we ons in het publieke debat en investeren we geld in initiatieven waarin we geloven en die passen bij onze visie. In het kort bieden we ons netwerk, onze kennis, onze tijd en ons geld.

Hier maken wij dagelijks werk van.

Algemeen directeur Start Foundation

Waar officiële instanties en reguliere methoden falen, komt Jos Verhoeven in actie. Vanaf de eerste dag (1998) geeft hij leiding aan de activiteiten van Start Foundation. Jos neemt het op voor mensen die wél willen, maar niet kunnen werken. "Ik geloof oprecht dat heel veel mensen iets kunnen bijdragen, als ze maar op de goede plek zitten. Er is veel meer mogelijk dan we denken. Je moet breken met de gangbare conventies als je ze wilt helpen."

Operationeel directeur Start Foundation

Ze combineert zakelijkheid met idealisme. Die combinatie wil de nieuwe operationeel directeur Jennifer van Vliet gebruiken om Start Foundation nog steviger te positioneren als organisatie die het verschil kan maken. 'Werk doet wat met hoe je in deze wereld staat. Er is een groep mensen die graag zou willen werken maar dat om tal van redenen niet voor elkaar krijgt. Start Foundation kan hen helpen die verandering wél te realiseren. Ik heb gezien wat de impact van aan de kant staan heeft op het leven van mensen.'

Financiën en projectbeheerder

Anjo heeft binnen Start Foundation diverse rollen. "Het grootste deel van mijn tijd ben ik bezig met de financiële administratie en stel ik de begroting, jaarrekening en managementinformatie samen voor de organisatie. Voor de directie en het bestuur beheer ik diverse governance items. Daarnaast ben ik de vraagbaak voor alle financiële en administratieve aangelegenheden voor collega's en projecten”.

Projectbeheerder

Ankie: “Winst maken is mooi en noodzakelijk, maar winst is niet alleen een kwestie van geld. Er valt ook heel wat te ‘verdienen’ in termen van menselijkheid. Bij Start Foundation heb je te maken met mensen en bedrijven die hard werken aan het realiseren van zakelijke doelstellingen, maar die ook een stapje extra willen zetten voor mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt.”

Projectleider

Oud-bankdirecteur Frits Swinkels is in deeltijd voor Start Foundation aan de slag om werklozen aan een baan te helpen. Zijn veelzijdige ervaring aan werkgeverskant in combinatie met een sterk geloof in de kracht van samenwerken stemmen hem optimistisch. “Werkgevers en werknemers zijn altijd op elkaar aangewezen. Ik vind het uitdagend die situatie te analyseren en vervolgens verbindingen te leggen.”

frits@talentvol.nl
Programmamanager Open Hiring®

Na een jarenlange carrière in de facilitaire dienstverlening bij Vebego maakte Ingeborg in maart 2018 de overstap naar Start Foundation. Ze is aangesteld als programmamanager Open Hiring® en gaat het Greyston Bakery-model van werven van medewerkers zonder vooraf te selecteren, in Nederland introduceren. Past haar als een handschoen: “We zijn allemaal te risicomijdend geworden. Daarmee missen we zoveel kansen! Zoals door mensen die níét in een bepaald malletje vallen, buitenspel te houden.”

Communicatieadviseur

Na een onderbreking door een erfelijke oogziekte rondde Joost van de Kreeke de studie Commerciële Economie af in 2019. Anderhalf jaar werkte Joost in marketing en sales bij een technische start-up na het schrijven van zijn scriptie voor dit bedrijf. "Het lijkt mij ook uitdagend om na te denken over andere manieren van winst maken, bijvoorbeeld circulair en sociaal ondernemen. Daarnaast om mee te bouwen aan win-win-winsituaties, voor mens, klimaat en economie. Hierin hoop ik me bij Start Foundation verder te ontwikkelen."

Projectleider

Projectmanager Jos van Delft houdt zich beroepsmatig sinds 2001 bezig met arbeidsparticipatie. Onder andere als jobcoach en operationeel accountmanager bij USG Restart. En al net zo lang trekt hij in z’n vrije tijd op met een ‘maatje’, een man met een verstandelijke beperking. “Van hem heb ik relativeren geleerd. Ik sta normaal in de vijfde versnelling; hij doet alles tien keer zo langzaam. En dan zie je dat je ook rustig sjokkend door het leven kunt gaan.” Bij Start Foundation leidt Jos het project Talentvol en richt hij zich op Open Hiring®.

jos@talentvol.nl
Directiesecretaresse

Marij van Kempen runt het directiesecretariaat. De voormalig officemanager realiseert zich dat 50-plussers last kunnen hebben van leeftijdsdiscriminatie. Uit eigen ervaring weet zij dat een beetje gezonde bluf geen kwaad kan: benadruk je sterke punten. Haar persoonlijke motto luidt: ‘Kijk om je heen, er zijn altijd wel mensen in je omgeving die wat hulp kunnen gebruiken’.

Communicatieadviseur

Hoe kom je als communicatieadviseur met ervaring in het openbaar vervoer, de evenementenindustrie en de museale sector terecht bij Start Foundation? Voor Noud is het niet zo moeilijk: gewoon nieuwsgierig zijn. Interesse hebben in wat anderen beweegt. Hij laat zich dan ook graag verbazen en wil met die nieuwe kennis weer anderen inspireren om de wereld een beetje mooier te maken. Zo staat Noud in het communicatievak en in het leven: “Geef de ander de ruimte om te laten zien wat hij kan. Durf je te laten verrassen en ga het experiment aan. Daar leer je zelf nog het meeste van!”

Communicatieadviseur

"Mijn darmproblemen hebben me alleen maar sterker gemaakt. Ik heb namelijk zelf ondervonden hoe moeilijk het is om een baan te vinden als je eerlijk wilt zijn over je beperking. Door middel van mijn werk probeer ik daar iets aan te veranderen. Je kwetsbaar durven opstellen is geen zwakte, het is juist een teken van reuzenkracht." Remko is gespecialiseerd in online media, social media en pr.

06-34 77 24 67
Projectleider

Van 2005 tot 2015 heeft Yvette Koedijk verschillende commerciële rollen vervuld, waarna haar passie voor business development met maatschappelijke impact is ontstaan. “Deze kans kreeg ik destijds bij het prachtige familiebedrijf Facilicom. Ook heb ik bij BlueCity, de Circulaire Incubator van Nederland, kennis opgedaan in de circulaire wereld van morgen en de innovatiekracht van ondernemers.” Haar geloof is dat maatschappelijke concepten altijd vanuit een ondernemersperspectief benaderd dienen te worden.

06-51 78 27 21