< Terug naar de homepage English

Eerste cooperatie van sociale ICT-ondernemers

Innovatie: alliantie van ICT-bedrijven die mensen met autisme kansen biedt op de arbeidsmarkt

 

EERSTE COÖPERATIE VAN SOCIALE ICT-ONDERNEMERS

 

Eindhoven, 19 februari 2015 - IN2IT is de eerste coöperatie van Nederland waarin een viertal sociaal gedreven ICT-bedrijven hun krachten gebundeld hebben. Zij willen mensen met autisme aan de slag helpen. Het idee en de opzet voor IN2IT zijn afkomstig van Start Foundation. Deze maatschappelijk investeerder uit Eindhoven ondersteunt de coöperatie ook financieel. ‘‘In de ICT komen de kwaliteiten van mensen met autisme vaak uitstekend tot hun recht. Dat zie je ook bij de bedrijven die samen IN2IT vormen. Als coöperatie komen zij voor grotere opdrachten in aanmerking, die nu voor elk afzonderlijk niet haalbaar zijn. Ze kunnen bovendien gebruikmaken van elkaars expertise. Dat is goed voor zowel de aangesloten bedrijven als hun medewerkers. Zij zijn koplopers van de ‘inclusieve economie’ en staan voor een arbeidsmarkt waar ieder talent meetelt. Voor ons reden om IN2IT te initiëren’’, aldus Sil de Graaf van Start Foundation.

 

De grondleggers van IN2IT zijn Flincl, ITvitae, Specialisterren en Cardan Technobility. Hun  professionals zijn voornamelijk mensen met autisme. Allemaal op hbo- of academisch niveau. Door de samenwerking kunnen deze bedrijven hun kennis op het gebied van ICT, autisme en werk bundelen. Het ontwikkelen en testen van software, IT-beheer, Cyber Security, etc. is een snelgroeiende markt. Omvangrijke opdrachten kunnen door deze samenwerking op een verantwoorde manier worden gerealiseerd.

 

IN, de eerste twee letters van de naam, duiden op de dubbele doelstelling van de coöperatie. Ze staan voor zowel INnovatief als INclusief. “Wij kennen het klappen van de zweep als het draait om ICT en sociaal ondernemen. Hoogwaardige kwaliteit tegen een concurrerende prijs. Daarnaast invulling van de ambitie voor een arbeidsmarkt waar niemand buitengesloten wordt. Bovendien kunnen wij onze klanten helpen met onze ervaring ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen en de Participatiewet”, zegt Annerie Raaijmakers, directeur van IN2IT.

 

De coöperatie hanteert een groeimodel. “We zoeken voortdurend naar nieuwe partners die onze visie delen, waardoor we meer mensen met autisme een kans kunnen geven. Onze bedrijven zijn in staat zowel grote opdrachtgevers als niches te bedienen. Meer opdrachten betekent meer banen voor mensen met autisme”, aldus Raaijmakers. Samen met de klant wordt een passende oplossing gekozen. IN2IT detacheert naar wens mensen op locatie en zorgt daar voor de begeleiding. De meeste medewerkers werken vanuit de eigen testlocaties. “Daar komen onze mensen tot bloei en kunnen ze de meest complexe ICT-processen aan”, vertelt de directeur van IN2IT.

 

/// EINDE PERSBERICHT ///

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

 

U kunt een persfoto downloaden via www.startfoundation.nl/persfoto.

 

Rechtenvrij in gebruik mits vermelding van de fotograaf © Guy Offerman. Onderschriften zijn verwerkt in de bestandsnamen.

  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

IN2IT

Annerie Raaijmakers, per e-mail info [apenstaartje] in2it.nl   

www.in2it.nl  

 

Start Foundation

Remko van Riel, 040-787 80 71 of per e-mail remko [apenstaartje] startfoundation.nl

www.startfoundation.nl  

 

Start Foundation (1998) is een onafhankelijk maatschappelijk investeerder die kansen en werk tot stand wil brengen voor kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt. Dat gebeurt door barrières weg te nemen, en te investeren in projecten en bedrijven die dat mogelijk maken. Ze was samen met ABN AMRO de eerste investeerder in een social impact bond in Nederland en investeerde, onder meer, in Emma at Work, restaurant Fifteen en Dress 4 Success Nederland. Voor meer informatie zie: www.startfoundation.nl.

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer