< Terug naar de homepage English

Zeven projecten gestart om mensen met autisme aan het werk te helpen

Een zaal met mensen aan statafels van bovenaf bekekenAmersfoort, 24 november 2011 – Er zijn zeven projecten gestart die mensen met autisme aan het werk moeten helpen. Begin dit jaar gingen het Fonds Psychische Gezondheid en Start Foundation op zoek naar vernieuwende initiatieven om mensen met autisme meer kansen te geven op de arbeidsmarkt. Van de ruim 150 aanvragen zijn er nu zeven projecten niet alleen geselecteerd, maar ook gestart met de uitvoering.


De projecten richten zich op verschillende thema's en problemen waar werkzoekenden en werknemers met autisme mee te maken hebben. Bijvoorbeeld het behalen van een startkwalificatie, de overgang van school naar werk, de toegang tot passende werkgelegenheid, duurzame arbeidsdeelname en empowerment van de doelgroep en verwanten.


Tijdens een startbijeenkomst werden alle projecten aan elkaar voorgesteld en werd kennis en informatie uitgewisseld. Op de website www.autismewerktwel.nl leest u hoe de startbijeenkomst verliep. Ook vindt u daar een film waarin alle projecten worden voorgesteld en toegelicht.


De projecten zijn:
- AutiTalent B.V. ‘Meer mensen aan het werk door uitbreiding diensten’
- Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven ‘Focus op werk’
- Handicap + Studie ‘Digitale expertisemodule’
- De Koninklijke Auris Groep ‘Autisme & werk; Wat Werkt’
- Han/Seneca ‘Zelfmanagement voor studenten met autisme’
- USG Restart ‘Van school naar werk met ASS; een sluitende aanpak’
- Vilans, Refrisk en Rozijwerk ‘Autiproof Werkt’


Lees meer op www.autismewerktwel.nl.


Het Fonds Psychische Gezondheid is een onafhankelijk goed doel en zet zich in voor mensen met psychische problemen. Het Fonds geeft onder andere voorlichting en subsidieert onderzoek en projecten in de zorg. Maatschappelijk investeerder Start Foundation ondersteunt en initieert vernieuwende experimenten en ondernemingen in Nederland die er voor zorgen dat mensen met minder kansen ook aan het werk komen.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Heeft u vragen over het programma (autisme in relatie tot werk)? Dan kunt u contact opnemen met Lycia Bakker, Communicatie Start Foundation, telefoon 040- 7878071, e-mail: lycia.bakker [apenstaartje] startfoundation.nl. Wilt u meer informatie over autisme? Dan kunt u contact opnemen met Judith de Laat, Communicatie en Voorlichting Fonds Psychische Gezondheid, telefoon 033 - 421 8410, e-mail: j.delaat [apenstaartje] fondspsychischegezondheid.nl.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer