< Terug naar de homepage English

Persberichten

Vooruitstrevend MKB-collectief beslecht dilemma's Participatiewet

Eindhoven, 15 september 2015 - Ruim veertig werkgevers in Eindhoven gaan gericht zoeken naar medewerkers met (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Zij hebben zich verenigd in Collectief040. “Het mes snijdt aan twee kanten”, zegt Thijs Eradus, initiatiefnemer van de nieuwe organisatie. “Vooral bedrijven in het MKB hebben moeite om invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar gaat Collectief040 hen bij helpen. Daarnaast komen er zo vacatures beschikbaar voor groepen werkzoekenden die nu niet aan bod komen.”

Lees verder Vooruitstrevend MKB-collectief beslecht dilemma's Participatiewet

Streekweb schept kansen voor lokale ondernemers en werklozen

Tilburg, 26 maart 2015 - Streekweb biedt kleine lokale bedrijven een nieuw digitaal platform om op recreatie en toerisme gerichte producten en diensten aan de man te brengen. Tegelijk biedt het initiatief werk aan herintreders en langdurig werklozen. Vandaag gaat de website online. Zeven personen die een jaar geleden nog zonder werk zaten, hebben nu een contract met de in Tilburg gehuisveste start-up. Nog eens vier anderen hebben een freelancecontract. De eerste tachtig ondernemers en vier gemeentes zijn inmiddels aangehaakt. Maatschappelijk investeerder Start Foundation enStarterslift financieren Streekweb vanwege de respectievelijk sociale en technische innovatie.

Lees verder Streekweb schept kansen voor lokale ondernemers en werklozen

Eerste nationale congres Social Impact Bonds in aantocht

Eindhoven, 3 maart 2015 - Op 8 oktober dit najaar organiseert maatschappelijk investeerder Start Foundation het eerste nationale congres over het fenomeen Social Impact Bonds. Nederland maakte in december 2013 kennis met de eerste Social Impact Bond. Een Social Impact Bond is een heel andere manier van denken én financieren van oplossingen voor maatschappelijke problemen. Geen subsidie om inspanningen te verrichten, maar een gerichte investering om een prestatie te bereiken. Rotterdam had de primeur. Maatschappelijk investeerder Start Foundation sloot samen met collega-investeerder ABN AMRO Social Fund een contract met de gemeente Rotterdam om 160 werkloze jongeren via opdrachtnemer de Buzinezzclub aan werk te helpen.

Lees verder Eerste nationale congres Social Impact Bonds in aantocht

Eerste cooperatie van sociale ICT-ondernemers

Eindhoven, 19 februari 2015 - IN2IT is de eerste coöperatie van Nederland waarin een viertal sociaal gedreven ICT-bedrijven hun krachten gebundeld hebben. Zij willen mensen met autisme aan de slag helpen. Het idee en de opzet voor IN2IT zijn afkomstig van Start Foundation. Deze maatschappelijk investeerder uit Eindhoven ondersteunt de coöperatie ook financieel. ‘‘In de ICT komen de kwaliteiten van mensen met autisme vaak uitstekend tot hun recht. Dat zie je ook bij de bedrijven die samen IN2IT vormen. Als coöperatie komen zij voor grotere opdrachten in aanmerking, die nu voor elk afzonderlijk niet haalbaar zijn. Ze kunnen bovendien gebruikmaken van elkaars expertise. Dat is goed voor zowel de aangesloten bedrijven als hun medewerkers. Zij zijn koplopers van de ‘inclusieve economie’ en staan voor een arbeidsmarkt waar ieder talent meetelt. Voor ons reden om IN2IT te initiëren’’, aldus Sil de Graaf van Start Foundation.

Lees verder Eerste cooperatie van sociale ICT-ondernemers

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer