< Terug naar de homepage English

Persberichten

©Fotografie Hans Gerritsen - Marco van de Krol (voorgrond), Macek Technika BV in Oss

SW-bedrijf, fabriek en maatschappelijk financier slaan handen ineen

Eindhoven, 8 december 2011 - De druk op SW-bedrijven (socialewerk voorzienings bedrijven) om mensen uit te plaatsen, neemt toe. De wet 'Werken naar vermogen', die in 2013 ingaat, dwingt ze om mensen in het reguliere bedrijfsleven te plaatsen. En dat is nodig, want de doorstroom vanuit de SW naar een plek op de loonlijst van bedrijven, het zogenoemde Begeleid Werken, blijft op landelijk niveau tussen de 1 en 5% steken. Maatschappelijk investeerder Start Foundation ziet kansen om SW-bedrijven te helpen en introduceert het SW-Baanbreker Krediet. De eerste deal is rond. Macek Technika BV in Oss heeft de primeur. Het Osse bedrijf kan met het krediet van Start Foundation investeren in nieuwe productlijnen. IBN Arbeidsintegratie, uitvoerder van onder meer de sociale werkvoorziening, uit Uden levert de mensen en de begeleiding.

Lees verder SW-bedrijf, fabriek en maatschappelijk financier slaan handen ineen
Een zaal met mensen aan statafels van bovenaf bekeken

Zeven projecten gestart om mensen met autisme aan het werk te helpen

Amersfoort, 24 november 2011 – Er zijn zeven projecten gestart die mensen met autisme aan het werk moeten helpen. Begin dit jaar gingen het Fonds Psychische Gezondheid en Start Foundation op zoek naar vernieuwende initiatieven om mensen met autisme meer kansen te geven op de arbeidsmarkt. Van de ruim 150 aanvragen zijn er nu zeven projecten niet alleen geselecteerd, maar ook gestart met de uitvoering.

Lees verder Zeven projecten gestart om mensen met autisme aan het werk te helpen
stoutfonds logo

Stoutfonds opgericht om boetes te betalen

Eindhoven, 30 september 2011 - Maatschappelijk investeerder Start Foundation lanceert in het VARA-televisieprogramma De Ombudsman het Stoutfonds. Het Stoutfonds gaat boetes betalen die werkgevers krijgen als zij jongeren zonder verblijfsvergunning stage laten lopen. Jongeren die (nog) geen verblijfsvergunning hebben, kunnen wel een opleiding volgen, maar mogen géén stage lopen. En zonder stage geen diploma. Daarmee wordt hun recht op onderwijs geschonden.

Lees verder Stoutfonds opgericht om boetes te betalen

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer