< Terug naar de homepage English

Team Start Foundation

Directie

Jos Verhoeven

Jos Verhoeven

Waar officiële instanties en reguliere methoden falen, komt Jos Verhoeven in actie. Vanaf de eerste dag (1998) geeft hij leiding aan de activiteiten van Start Foundation. Jos neemt het op voor mensen die wél willen, maar niet kunnen werken. "Ik geloof oprecht dat heel veel mensen iets kunnen bijdragen, als ze maar op de goede plek zitten. Er is veel meer mogelijk dan we denken. Je moet breken met de gangbare conventies als je ze wilt helpen. En dat lukt ons goed. Tevreden ben ik niet, want het kan altijd beter. Diep in mijn hart ben ik wel heel trots. Hoe klein Start Foundation ook is in het grote geheel, we zijn toch een factor van betekenis. In de toekomst wil ik nog meer bedrijven overtuigen om mee te werken aan een socialere economie."

Johan van den Elzen

Johan van den Elzen

Van directievoorzitter van ingenieursbureau Movares (omzet 130 miljoen, ca. 1.100 medewerkers) naar deeltijd-directielid (20 uur per week) bij Start Foundation. Na vele jaren bedrijfsleven vond Johan het tijd voor nieuwe uitdagingen, nu in het maatschappelijke domein. ‘Publiek en privaat kunnen over en weer nog zovéél van elkaar leren. Dat wordt veel te weinig gedaan!’. Samen met ondernemers méér impact creëren in duurzame banen, dat is zijn voornaamste doel. ‘De successen zijn nu nog fragmentarisch. Een ICT-bedrijf dat 30 mensen met autisme aan het werk helpt is uitstekend, daar zijn we heel blij mee. Maar er staan nog zoveel meer mensen aan de kant. Ik wil zoeken hoe je ook die mensen kunt helpen. Onderzoeken op welke wijze Start Foundation bepaalde zaken in gang kan zetten en anderen inspireren om het idee over te nemen of zelf andere pilots te bedenken.’

Team

Chris Veeningen

Chris Veeningen

Achttien jaar bij de Rabobank leerde Chris Veeningen scherp kijken naar ondernemers. ‘Zie ik het hem doen?’ is een cruciale vraag voor deze MRI-adviseur. Daarbij hanteert hij de financiële meetlat streng, want leningen moeten wel terugbetaald worden, zo is zijn stelregel. Verder hecht hij aan plezier op het werk én in het leven: “Als je iets met plezier doet, dan is het rendement het hoogst.”

Doesje Fransen

Doesje Fransen

"Ik krijg energie van bevlogen mensen die zich met hart en ziel inzetten voor kwetsbare groepen in de samenleving. Hier ontmoet ik sociaal ondernemers die echt het verschil willen maken. Ik ondersteun ze niet alleen met financiering en adviezen, maar ook door kritische vragen te stellen. Want de ideeën moeten wel haalbaar zijn."

Ralph de Ruijter

Ralph de Ruijter

“Naast een goed financieel rendement is een goed sociaal rendement minstens zo belangrijk. Als adviseur ga ik op zoek naar bedrijven met een sociaal beleid die behoefte hebben aan ondersteuning. Het is goed om te ervaren dat veel ondernemers inmiddels beseffen dat er meer op de wereld is dan het maken van winst.”

Senna Bouteba

Senna Bouteba

Senna Bouteba studeerde interculturele communicatie in Tilburg en volgde een focusopleiding arbeids- en organisatiepsychologie. Ze werkte negen jaar bij VSBfonds en is nu adviseur investering en innovatie bij Start Foundation. Senna: "Van jongs af aan wil ik al mensen en de samenleving helpen. Ook geloof ik dat het hebben van werk voor mensen 1 + 1 = 3 is. Werk levert niet alleen economische zelfstandigheid op, maar ook waardevolle contacten en een beter welzijn.”

Anjo Somers

Anjo Somers

Anjo heeft binnen Start Foundation diverse rollen. "De helft van mijn tijd voer ik de financiële administratie. Ik leg de fundamentele basis voor de begroting en de jaarrekening. Voor de andere helft ben ik meer op de achtergrond werkzaam voor de kredieten. Bovendien ben ik een vraagbaak voor alle financiële en administratieve aangelegenheden voor collega's en projecten."

Martijn Reijven

Martijn Reijven

Als financieel medewerker houdt Martijn zich onder meer bezig met het opstellen van de kredietovereenkomsten en het incasseren van rente en aflossingen. Ook vraagt hij periodieke cijfers op. Op basis van deze gegevens krijgt hij inzicht in de voortgang van de projecten en kan hij de bedrijfsadviseurs van Start Foundation gericht bijstaan met diepgaande informatie.

Marij van Kempen

Marij van Kempen

Marij van Kempen deelt een duobaan op het directiesecretariaat. De voormalig officemanager realiseert zich dat 50-plussers last kunnen hebben van leeftijdsdiscriminatie. Uit eigen ervaring weet zij dat een beetje gezonde bluf geen kwaad kan: benadruk je sterke punten. Haar persoonlijke motto luidt ‘Kijk om je heen, er zijn altijd wel mensen in je omgeving die wat hulp kunnen gebruiken’.

Ankie de Ruijter

Ankie de Ruijter

Ankie: “Winst maken is mooi en noodzakelijk, maar winst is niet alleen een kwestie van geld. Er valt ook heel wat te ‘verdienen’ in termen van menselijkheid. Bij Start Foundation heb je te maken met mensen en bedrijven die hard werken aan het realiseren van zakelijke doelstellingen, maar die ook een stapje extra willen zetten voor mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt.”

Lycia Bakker

Lycia Bakker

Lycia Bakker heeft jarenlang professioneel gewerkt op het gebied van marketing en communicatie. “We zijn constant aan het kijken of dingen anders en beter kunnen. Start Foundation onderscheidt zich van de klassieke fondsen door niet alleen geld te geven, maar ook door te kijken wat de investering aan sociaal rendement oplevert.”

Remko van Riel

Remko van Riel

"Mijn darmproblemen hebben me alleen maar sterker gemaakt. Ik heb namelijk zelf ondervonden hoe moeilijk het is om een baan te vinden als je eerlijk wilt zijn over zoiets als de ziekte van Crohn. Door middel van mijn werk probeer ik daar iets aan te veranderen." Remko is gespecialiseerd in Social Media, monitoring en online PR.

Sahar Mokamel

Sahar Mokamel

Communiceren doet Sahar Mokamel in zeven talen. Ze is een echte wereldburger met een passie voor mensen. “Het inspireert mij enorm om mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt te helpen via onze activiteiten." Sahar voelt zich in haar visie op grote wereldvraagstukken als honger en onrecht zeer gesteund door Mahatma Gandhi, die als motto had: Be the change you want to see in the World. “Mijn hele leven draait om dit motto”, zegt ze. “Als je iets onrechtvaardigs ziet, moet je wel in actie komen. En dat doen wij ook bij Start Foundation!"

Lisa Jansen

Lisa Jansen

Een functie waarin ze diep in de materie kan duiken en analyseren én met maatschappelijke relevantie. Die vond Lisa Jansen bij Start Foundation. De weg daarheen voerde via Utrecht, waar ze Culturele Antropologie studeerde, en Parijs, waar ze in twee jaar tijd haar master Internationaal Development haalde. Het vraagstuk ‘waarom is er armoede en ongelijkheid in de wereld, en hoe lossen we dat op?’ boeit haar mateloos.

Ingeborg Zwolsman

Ingeborg Zwolsman

Na een jarenlange carrière in de facilitaire dienstverlening bij Vebego maakte Ingeborg in maart 2018 de overstap naar Start Foundation. Ze is aangesteld als programmamanager Open Hiring en gaat het Greyston Bakery-model van werven van medewerkers zonder vooraf te selecteren, in Nederland introduceren. Past bij haar als een handschoen: “We zijn allemaal te risicomijdend geworden. Daarmee missen we zoveel kansen! Zoals door mensen die níét in een bepaald malletje vallen, buitenspel te houden.”

Peter Brouwer

Peter Brouwer

Start Foundation is opgericht om sociale doelstellingen te verwezenlijken. Peter Brouwer is de man die onderzoekt in welke mate dit gebeurt. “Bij Start Foundation stellen we ons steeds dezelfde twee vragen: waarom werkt iets wel en waarom niet? We willen sociale impact realiseren.”

Mpanzu Bamenga

Mpanzu Bamenga

“Kansen met beide handen aanpakken”
Mpanzu Bamenga (32) heeft twee banen (projectleider bij Start Foundation en beleidsmedewerker bij de Universiteit Leiden), maar ervaart dat niet als belastend. “Mijn werk is niet mijn werk, maar mijn levensmissie.” En die levensmissie is dat Mpanzu graag werkt aan een inclusieve samenleving waarbij het voor je toekomst niet uitmaakt wie je bent, waar je geboren bent en wat je gelooft. Zelf kun je hem gerust een ervaringsdeskundige noemen.

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer