< Terug naar de homepage English

Rapport Passie en Poen

  • Home >
  • Rapport Passie en Poen

Een verdieping in Sociaal Ondernemen

 

Sociaal ondernemen is een prachtig vehikel om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een reguliere baan te geven. Al moet de ondernemer wel zijn nek durven uitsteken, om zijn ideaal waar te maken: een samenleving waarin iedereen kan participeren. Dat constateert Labyrinth Onderzoek & Advies in het rapport Sociaal Ondernemen: passie en poen. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van VSBfonds en Start Foundation.

 

Sommige mensen hebben minder makkelijk toegang tot de arbeidsmarkt. Door tal van redenen en beperkingen komen ze lastig aan een baan. Tot voorkort konden deze mensen terecht onder de vleugels van de overheid. Door de bezuinigingen staan ze steeds vaker in de kou. Bij ‘gewone’ bedrijven ontbreekt enige begeleiding of is de werkomgeving niet geschikt. De sociale onderneming biedt uitkomst. Deze enterpreneurs durven hun nek uit te steken voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie, maar moeten hard werken om hun zakelijke en sociale doelstellingen in balans te houden. Deze ondernemers zijn wegbereiders voor een inclusieve arbeidsmarkt. Maar de praktijk blijkt weerbarstig. Het is niet eenvoudig, om zowel zakelijk als sociaal stevig op de benen te blijven staan. Hoe komt dat? Wat zijn de risico’s? Wat zijn de verbeterpunten?

 

VSBfonds en Start Foundation zijn al jaren actief als financier van sociale ondernemingen. Om de succes- en verbeterfactoren van deze bedrijven in kaart te brengen, lieten ze Labyrinth Onderzoek & Advies een verken­ning uitvoeren. De online publieksversie van het onderzoek kunt u hieronder downloaden:

 

PDF icoonRapport Passie en Poen - publieksversie © VSBfonds Start Foundation (PDF bestand, 279 kB) 

 

Uit het rapport hebben we een checklist voor sociale ondernemers gedestilleerd. Deze bevat aandachtspunten ,adviezen en tips voor sociale ondernemers. Download hieronder de checklist:

 

PDF icoonChecklist voor succesvol sociaal ondernemen (PDF bestand, 118 kB)

 

U heeft Adobe Reader nodig om het rapport te openen. Heeft u nog geen Adobe Reader of nog niet de laatste versie, dan kunt u Adobe Reader gratis downloaden.

 

Heeft u interesse in het volledige rapport, dan kunt u dat bij ons opvragen door te bellen naar 040 2461850 of via info [apenstaartje] startfoundation.nl.

 

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Onze aanpak

Meer kansen en banen, minder drempels voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze aanpak

Wat doen we niet

Activeren en opleiden zonder vooruitzicht op een baan. Het moet werk opleveren of uitzicht daarop.

Bekijk wat we niet doen

Cookie Controlx

Start Foundation gebruikt Google Analytics.

Lees meer