Stagechallenge

Door de coronacrisis zijn er flink minder stageplekken beschikbaar. Start Foundation,  USG People, de gemeente Amsterdam en SBB starten de #stagechallenge, met als doel 200 PRO-, VSO- en MBO 1- en 2-studenten in Groot-Amsterdam aan een geschikte stageplek te helpen.

Start Foundation vecht met hart en ziel voor een arbeidsmarkt waarop iedereen meedoet. USG People voelt zich betrokken bij de jongste generatie op de arbeidsmarkt en wil juist ook voor deze groep een extra inspanning leveren. Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkent en begeleidt leerbedrijven en borgt de kwaliteit van de stages. De gemeente Amsterdam is er alles aan gelegen om een ‘verloren generatie’ te voorkomen. Samen hebben zij de middelen om een sociale beweging in de markt op gang te brengen en te laten zien wat in tijden van corona allemaal wél kan.

‘Bepaalde sectoren hebben het heel zwaar op dit moment en het is logisch dat er door de situatie en maatregelen bij deze bedrijven minder tot geen stageplekken zijn. Maar in plaats van ons te focussen op wat niet goed gaat, zijn wij op zoek gegaan naar wat wél mogelijk is. Daarom zijn wij samen de uitdaging aangegaan om bedrijven te zoeken waar wel plek is voor de stagezoekers. "Ons doel is om, zodra dit weer mogelijk is, 200 bedrijven en stagiaires aan elkaar te verbinden," aldus Start Foundation-directeur Jos Verhoeven.

Om dit doel te behalen worden alle registers opengetrokken. Onder de naam #stagechallenge wordt een grootschalige campagne uitgerold om bedrijven en studenten in Groot-Amsterdam te bereiken. De campagne richt zich in eerste instantie op Groot-Amsterdam, omdat hier het grootste tekort aan leerbanen en stages is. Werving vindt plaats via scholen, social media, online, recruiters, stagebegeleiders en het netwerk van de samenwerkingspartners.

PRO-, VSO- en MBO 1- en 2-studenten die een stageplek zoeken in Amsterdam e.o., kunnen zich aanmelden via de site www.startfoundation.nl/stage. Ook nu, ondanks de lockdown. Alles is dan gereed zodra de bedrijfspoorten weer opengaan. De bemiddeling is voor beide partijen, bedrijf en stagezoeker, uiteraard geheel kosteloos.