Start Foundation lanceert expert training over Open Hiring®

Start Foundation heeft in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een Open Hiring training ontwikkeld. Deze training, in de vorm van e-learning, is speciaal gericht op arbeidsmarktprofessionals, werkgevers en HR-functionarissen. De training is ontwikkeld in het kader van het arbeidsmarktprogramma ‘Dichterbij dan je denkt’ dat als doel heeft om op korte termijn de huidige krappe arbeidsmarkt te benutten om mensen die nu langs de kant staan naar werk of een leerwerktraject te begeleiden.

Open Hiring is een beproefde wervingsmethode en een van dé oplossingen om werkzoekenden zonder oordeel of sollicitatiegesprek aan te nemen. De e-learning bestaat uit een drietal modules. 

De training kan door iedereen gevolgd worden, maar is vooral gericht op arbeidsmarktprofessionals, werkgevers en HR-functionarissen. Na afronding ontvangt men een certificaat van deelname. 

 De training is gratis, online en beschikbaar op www.openhiring.startfoundation.nl en bestaat uit een drietal modules:

  • Module 1: wat is Open Hiring?

  • Module 2: Open Hiring voor werkgevers

  • Module 3: aan de slag met Open Hiring.

Jos van Delft, projectleider bij Start Foundation, is verheugd over de lancering: “Door deze e-learning beschikbaar te stellen, wordt informatie over en starten met Open Hiring nog toegankelijker en dragen we bij aan een arbeidsmarkt die meer open is voor iedereen die wil en kan werken”. Martine Schuijer, Projectleider actieprogramma ‘Dichterbij dan je denkt’, voegt daaraan toe: “In een tijd van extreme krapte blijkt het voor een groep werkzoekenden toch nog lastig om aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt. Deze talenten verbinden met werkgevers sluit prima aan bij het doel van ‘Dichterbij dan je denkt’. Namelijk matches realiseren tussen werkgevers en mensen die nu nog langs de kant staan en/of op zoek zijn naar werk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Start Foundation

De projectgroep Open Hiring: openhiring@startfoundation.nl  


Dichterbij dan je denkt

Het projectteam is bereikbaar via mailadres: dichterbijdanjedenkt@minszw.nl