Steun in crisistijd

Zoals aangekondigd in onze laatste nieuwsbrief zit Start Foundation niet stil. Zo proberen we in deze crisistijd aan te sturen op behoud van werk voor mensen die in één van de door ons gesteunde initiatieven werken. Dit aanvullend op de maatregelen die door de overheid en banken zijn genomen. We doen dat overigens zo veel mogelijk samen met onze collega’s, zoals Stichting Doen, Rabo Foundation en anderen.

Makkelijk is zo’n stap niet voor ondernemers

We hebben daar intern een groepje voor samengesteld. De eerste steun is reeds verstrekt. Zo konden we Energiebox helpen. Energiebesparingstips blijven ook in deze tijd belangrijk, maar de heren en dames die de adviezen verstrekken, kunnen nu niet van deur naar deur. Online adviseren is voor deze werknemers ook geen probleem, maar levert natuurlijk minder op. 

Ook Ctaste kreeg o.a. van ons een steuntje in de rug. Het is nu niet alleen donker in het restaurant, waar dat overigens altijd al het geval was, maar ook stil. Ook de koffiejongens en -meiden van de Sign Language Coffee Bars zitten nu noodgedwongen op de bank. De meeste kantoren waar zij bestellingen voor koffie opnamen, zijn dicht.

De Afghaanse restaurantgroep Sarban heeft het ook lastig. Nagenoeg alle personeel en dus ook de alleenstaande minderjarige voormalige asielzoekers kunnen nu niet werken. En dus ook geen Nederlands op de werkvloer leren en kennismaken met werken in Nederland.

Samen zijn deze bedrijven toch goed voor zo’n 150 banen. Makkelijk is zo’n stap niet voor ondernemers. Dat snappen wij ook wel. “Wellicht hebben jullie al begrepen dat dit ons zwaar valt, aangezien wij altijd zelfstandig onze zaken en ons leven runnen. Echter, mede door jullie hulp kunnen we de zaken straks wel financieel gezond opstarten en kunnen we onze doelgroep nog steeds een werkplek/begeleiding bieden.” Aldus een dankbare familie Alizadah (eigenaren Sarban).

💡 Kijk ook eens op www.nacorona.blog en laat je inspireren door lichtpuntjes in crisistijd!