Whitepaper Hutten: stappen voor inclusief ondernemerschap

Hutten heeft een whitepaper gelanceerd over inclusief werkgeverschap. De aanleiding is dat de meeste werkgevers meer inclusiviteit in hun organisatie willen, maar de stap zetten om het te doen is vaak nog te hoog. Slechts 12% heeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Hutten ging op zoek naar een aantal stappen en sprak daarvoor ook met directeur Jos Verhoeven.

Van onbenut naar van waarde! In 7 stappen naar een inclusief werkgeverschap waar iedereen blij mee is.

Jos legt in zijn interview de nadruk op de verantwoordelijkheid bij de werkgever zelf om te werken aan zijn manier van werken en kijken naar de arbeidsmarkt en werkzoekenden: 

“Wij proberen arbeidsorganisaties zoveel mogelijk op te bouwen aan de hand van de gelijkenis met onszelf. Hier tegenover zit bijvoorbeeld een bedrijf dat is gegroeid als kool, een heel hip bedrijf en er werken geloof ik 250 mensen. Maar die zijn allemaal tussen de 25 en 35. We moeten ons dus meer bewust worden dat we heel erg vanuit ons eigen referentiekader denken en handelen.

Daarnaast is het ook zo dat deze problematiek niet manifest zichtbaar is in de samenleving. Wel bij de mensen die zich er professioneel mee bezig houden, maar wanneer kom jij iemand met een beperking tegen? Vaak worden mensen zich pas bewust als het hen persoonlijk raakt. Ik heb een keer een telefoontje gekregen van een CFO van een bank, die man was helemaal wanhopig want zijn dochter was afgestudeerd en kon geen werk vinden. Zijn dochter was blind. En hij vroeg mij om hulp.

Hij zei: ‘Ik snap het niet want ze heeft een prima opleiding.’ Toen zei ik: ‘Kijk nou eens om je heen, hoeveel blinden werken er bij jou op de bank?’ Dat vond hij een vreselijk confronterende opmerking. Maar dat is dus het probleem, wij zijn het niet gewend.”

Andere experts:

  • Sjoerd van het Erve (Weener XL werk & inkomen 's-Hertogenbosch).

  • Martin Kniest (Matz Carwash en Matz Social)

  • Marcel Linders (Intrapost B.V.)

Meer informatie & download

In het whitepaper van Hutten komen onderstaande stappen aan bod. Meer weten en het whitepaper ontvangen? Ga naar Hutten.nl voor de details. 

  • STAP 1: Wat is inclusief ondernemerschap? 

  • STAP 2: Over wie hebben we het eigenlijk? 

  • STAP 3: Intrinsieke motivatie is key 

  • STAP 4: Hoe het werkbedrijf je kan helpen

  • STAP 5: Hoe het op de werkvloer een succes wordt 

  • STAP 6: Je hoeft geen werkgever te zijn, detacheren is een optie 

  • STAP 7: Wees een lerende organisatie